Мотив самотності на сторінках щоденниківОльги Кобилянської та Аркадія Любченка - Івончак, Настасія Дмитрівна (Українська література: історичний досвід і перспективи, 2024)
У статті окреслено мотиви самотності у щоденниках українських письменників О. Кобилянської та А. Любченка. Зосереджено увагу на обставинах, що спричинили почуття відчуженості, відстороненості, здійснено порівняння особливостей авторського осмислення, проживання стану самотності, намагання його виправдати перед читачем.