Фемінні образи у прозі Аркадія Любченка - Ткаченко, Тетяна Іванівна (Українська література: історичний досвід і перспективи, 2024)
Стаття присвячена дослідженню фемінного дискурсу в художніх творах Аркадія Любченка (1899–1945). Проаналізовано зображально-виражальні складники текстів, що формують авторську характеристику героїнь, виокремлюють наявні й набуті риси жіночих персонажів, які увиразнюють їхню сутність, роль і значення в мистецькій історії зокрема й суспільному баченні загалом. Досліджено трансформацію характеру, чинники та рушії змін крізь призму внутрішнього «Я», що детермінують візію буття, особистого, соціального й національного. Простудійовано формальний та змістовий рівні творів, аби виявити значеннєві для смислової рецепції символи, деталі, підтекстові акценти.