ПЕДАГОГІЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ В УЧНІВ МИСТЕЦЬКОЇ ШКОЛИ ГОТОВНОСТІ ДО ТВОРЧОЇ САМОРЕАЛІЗАЦІЇ - Теплова, Олена (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглядається проблема формування готовності учнів мистецьких шкіл до творчої самореалізації. Особливу увагу приділено педагогічному керівництву процесом підготовки здобувачів мистецької школи до творчої самореалізації у майбутній фаховій діяльності шляхом залучення їх до концертної активності як ефективного засобу розвитку творчого потенціалу, сценічної культури та впевненості учнів. Визначено педагогічні умови, що сприяють успішній реалізації такого процесу. Абстракт (переклад): The article considers the problem of forming the readiness of art school students for creative self-realization. Particular attention is paid to pedagogical management of the process of preparing art school students for creative self-realization in future professional activities by involving them in concert activity as an effective means of developing creative potential, stage culture and confidence of students. Pedagogical conditions that contribute to the successful implementation of such a process are identified.