СПІВПРАЦЯ ДНІПРОВСЬКОЇ АКАДЕМІЇ МУЗИКИ ТА ДНІПРОВСЬКОГО АКАДЕМІЧНОГО ТЕАТРУ ОПЕРИ ТА БАЛЕТУ ЯК ПРАКТИЧНА ФОРМА МОДЕРНІЗАЦІЇ ОСВІТИ - Сошнєва, Світлана; Суржина, Нонна; Худієнко, Юлія (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті досліджується процес підготовки здобувачів освіти Дніпровської академії музики (спеціалізація «Академічний спів») та професійні орієнтири, спрямовані на участь у конкурсах на заміщення вакантних посад артистів-вокалістів та артистів хору у Дніпровському академічному театрі опери та балету. Ключові слова: Дніпровська академія музики, артист-вокаліст, професійна та практична підготовка, Дніпровський академічний театр опери та балету, конкурс на заміщення вакантних посад, диригент, режисер, хормейстер, вистава, концертAbstract. The article examines the process of training students of the Dnipro Academy of Music (specialization Academic Singing) and professional guidelines aimed at participating in competitions for filling vacant positions of vocalists and choir artists at the Dnipro Academic Opera and Ballet Theater. Keywords: Dnipro Academy of Music, artist-vocalist, professional and practical training, Dnipro Academic Opera and Ballet Theater, competition for filling vacant positions, conductor, director, choirmaster, performance, concert