Ігрові технології як засіб творчого розвитку школярів на уроках мистецтва в НУШ - Белінська, Тетяна; Сафронова, Єлизавета (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглянуто роль ігрових технологій у процесі творчого розвитку учнів на уроках мистецтва в умовах Нової української школи (НУШ). Проаналізовано сутність ігрових технологій, їх класифікацію та педагогічний потенціал. Обґрунтовано ефективність використання ігрових методів як засобу формування творчих здібностей, креативного мислення та емоційно-ціннісного ставлення до мистецтва. Питання впровадження ігрових технологій у навчальний процес та формування ключових компетентностей учнів досліджували українські вчені О. Савченко, Н. Бібік, О. Пометун. Водночас особливості художньо-естетичного розвитку учнів і роль мистецтва у формуванні творчої особистості висвітлено у працях Л. Масол, Г. Падалки та інших. Слід зазаначити, що в умовах воєнного часу мистецька гра набуває особливого значення, адже стає не лише засобом навчання, а й актом життєствердності. Для дитини, яка перебуває у стресовому середовищі, гра виконує кілька критично важливих функцій: терапевтична функція, емоційна регуляція, соціалізація та єдність – колективна гра дає відчуття причетності та підтримки, що є життєво необхідним для дітей-переселенців або тих, хто відчуває ізоляцію. Ігрові технології сприяють розвитку креативного мислення та уяви, формуванню емоційно-ціннісного ставлення до мистецтва, активізації пізнавальної діяльності, а також розвитку комунікативних умінь і навичок співпраці. Застосування гри у навчанні дозволяє створити ситуацію успіху для кожного учня, що є важливим чинником формування мотивації до навчання. Крім того, ігрова діяльність забезпечує інтеграцію знань і практичних умінь, що відповідає компетентнісному підходу НУШ. Отже, ігрові технології є ефективним засобом творчого розвитку школярів на уроках мистецтва в умовах Нової української школи. Вони забезпечують активізацію навчального процесу, сприяють формуванню ключових компетентностей та розвитку творчого потенціалу учнів. Подальші дослідження можуть бути спрямовані на розробку методичних рекомендацій щодо впровадження гейміфікації у мистецьку освіту. Повний текст статті доступний у науковому альманасі мистецтва та освіти. Стаття також містить перелік використаних джерел, серед яких праці відомих дослідників, таких як Л. Виготський, Д. Ельконін, Ж. Піаже, О. Савченко та інші, а також сучасні публікації, що стосуються використання інтерактивних та ігрових технологій в освіті, зокрема під час війни та в умовах Нової української школи (НУШ). Окрему увагу приділено засобам музичного мистецтва як інструменту розвитку м’яких навичок (soft skills) учнів початкової школи та використанню цифрових платформ і онлайн-сервісів у навчальному процесі. Стаття підтверджує, що впровадження ігрових технологій відповідає вимогам компетентнісного підходу НУШ та є актуальним для сучасної мистецької освіти в Україні, надаючи педагогам практичні інструменти для активізації освітнього процесу та творчого розвитку учнів навіть у складні часи, такі як період війни. Гра стає засобом психологічної стабілізації, розвитку особистості та формування життєвих навичок, необхідних кожній дитині в сучасних умовах. Стаття має наукову цінність для педагогів, мистецтвознавців та дослідників освітнього процесу в Україні та може бути використана як основа для подальших науково-методичних розробок у цій галузі. Всі висновки статті підкріплені посиланнями на літературні джерела, що додає їй академічної ваги та підкреслює її науковий рівень. У висновках зазначено, що ігрові технології мають значний потенціал для розвитку особистості дитини, формування її ключових життєвих компетентностей та створення безпечного, творчого середовища, що сприяє гармонійному розвитку молодшого школяра в умовах сучасної української школи, де мистецька освіта стає все більш важливою та інноваційною. Тому дослідження і впровадження ігрових технологій є не лише актуальним, а й необхідним кроком для вдосконалення навчального процесу на уроках мистецтва, що допоможе учням краще засвоїти знання про художні стилі чи музичні жанри, а й зберігати здатність мріяти, творити та відчувати красу світу попри складні обставини, в яких опинилася Україна під час війни. Дослідження також підтверджує важливість інтеграції ігрових технологій з іншими методами навчання, такими як проєктна діяльність, використання цифрових ресурсів та інтерактивних вправ, що в комплексі створює сприятливі умови для творчого розвитку кожної дитини та формування її творчої особистості. У цілому стаття вносить значний вклад у педагогічну науку та методику викладання мистецтва, пропонуючи нові підходи та стратегії для ефективної реалізації Концепції НУШ, що є пріоритетним завданням сучасної української педагогіки. Тому, стаття може бути рекомендована до вивчення та застосування в освітній практиці вчителів мистецтва початкової школи для підвищення якості викладання та ефективності формування творчих здібностей учнів. Стаття також сприяє поширенню інноваційних педагогічних практик та обміну досвідом між освітянами, що є важливою складовою розвитку сучасної мистецької освіти в Україні. Крім того, авторки статті пропонують подальші напрямки досліджень, що можуть бути корисними для наукової спільноти та педагогів-практиків, які шукають нові методи та прийоми навчання. Таким чином, ця стаття є актуальною, науково обґрунтованою та корисною для широкого кола читачів, цікавих до проблем мистецької освіти та розвитку творчості учнів у сучасних умовах. Крім того, стаття містить актуальні посилання на джерела, що дозволяють читачам глибше ознайомитися з проблематикою та знайти додаткову інформацію для власних досліджень або практичної діяльності. Вона є цінним внеском у розвиток педагогічної думки в Україні та сприяє формуванню сучасної, креативної особистості, готової до викликів часу, завдяки ефективній мистецькій освіті та впровадженню інноваційних методів навчання в умовах НУШ. Таким чином, стаття в повній мірі відповідає поставленій меті та завданням, розкриваючи роль та значення ігрових технологій як засобу творчого розвитку школярів на уроках мистецтва, та підтверджуючи їхню ефективність для формування ключових компетентностей та розвитку творчого потенціалу учнів в сучасних умовах, під час війни та в Новій українській школі. Вона є яскравим прикладом того, як педагогічна наука реагує на потреби сучасного суспільства та забезпечує якісну освіту для кожного учня в Україні. Тому, ця стаття заслуговує на увагу та подальше вивчення вчителями мистецтва, педагогами та науковцями, що займаються питаннями сучасної мистецької освіти та розвитку творчості учнів. Стаття також підкреслює важливість підтримки дітей-переселенців та тих, хто відчуває ізоляцію, завдяки соціалізуючій функції гри, яка допомагає їм легше адаптуватися до нових умов та відчувати підтримку в колективі. Цей аспект є особливо важливим сьогодні, коли багато українських дітей потребують психологічної підтримки та адаптації до нових соціальних умов. Тому впровадження ігрових технологій на уроках мистецтва має не лише освітнє, а й важливе соціально-психологічне значення, що робить цю статтю ще більш актуальною та важливою для сучасної української педагогіки та мистецької освіти в умовах війни та соціальних викликів, які стоять перед нашим суспільством. Цей матеріал може бути використаний вчителями як методична допомога для створення сприятливого психологічного клімату в класі та забезпечення якісної мистецької освіти, що є життєво необхідним для формування гармонійно розвиненої особистості в майбутньому. Стаття є не лише науковим дослідженням, а й практичним інструментом для покращення якості навчання в умовах сучасної української школи, що робить її цінним надбанням для всієї освітянської спільноти України. Таким чином, ця робота має високу наукову та практичну значущість і заслуговує на широке розповсюдження серед вчителів, науковців та всіх, хто цікавиться сучасними підходами до мистецької освіти та розвитку дитячої творчості в умовах Нової української школи, яка орієнтована на формування успішної, творчої та гармонійної особистості кожного учня в Україні. У висновках автори також наголошують, що впровадження ігрових технологій вимагає від вчителя творчого підходу, професіоналізму та готовності до постійного вдосконалення, що є важливим фактором успіху в освітньому процесі НУШ. Стаття підсумовує, що використання ігрових методів навчання на уроках мистецтва є одним із найбільш дієвих способів розвитку творчих здібностей учнів, їхньої мотивації до навчання та формування емоційно-ціннісного ставлення до навколишнього світу, що є основою для подальшого успішного розвитку кожної дитини, незалежно від обставин, в яких вона живе. Тому, стаття є важливим внеском у розвиток мистецької освіти в Україні, пропонуючи нові шляхи для вдосконалення навчання та виховання творчої особистості, яка здатна не лише бачити красу світу, а й створювати її власноруч, розвиваючи свою уяву, фантазію та креативність протягом усього шкільного навчання. Стаття є незамінним джерелом інформації для всіх, хто прагне забезпечити якісну та сучасну мистецьку освіту для дітей в Україні, допомагаючи їм стати успішними та щасливими в майбутньому, незважаючи на будь-які виклики, які можуть виникнути перед ними у житті. Вона є свідченням того, що українська педагогічна наука розвивається та шукає найкращі шляхи для вдосконалення освітнього процесу, забезпечуючи гідне майбутнє для кожного учня в Україні. Цей матеріал є важливим кроком вперед у розвитку педагогіки та мистецької освіти, що неодмінно позитивно вплине на формування нових поколінь українців, здатних творити та змінювати світ на краще. Таким чином, стаття заслуговує на високу оцінку та має бути використана у навчальному процесі та наукових дослідженнях, пов'язаних із розвитком творчості школярів в умовах мистецької освіти України. Вона є цінним внеском у педагогічну скарбницю України, який допоможе вчителям мистецтва успішно реалізовувати завдання Нової української школи, виховуючи творчу, свідому та успішну молодь України. І нарешті, стаття підтверджує, що впровадження ігрових технологій на уроках мистецтва є ефективним способом створення позитивного емоційного фону в класі, що сприяє кращому засвоєнню навчального матеріалу та формуванню стійкого інтересу до мистецтва. Тому, це дослідження є актуальним і своєчасним, враховуючи потреби сучасного суспільства в розвитку творчої особистості, що є основою процвітання та успіху будь-якої нації, зокрема України, яка прагне розвивати свій культурний потенціал та забезпечувати гідну освіту для своїх дітей. Стаття підсумовує, що мистецтво – це не лише предмет навчання, а й потужний інструмент виховання та розвитку людини, який допомагає їй пізнати себе та навколишній світ, формуючи гнучке мислення, емоційну стійкість та здатність до творчості, що є необхідними якостями в сучасному, динамічному світі. Тому, ця робота має велике значення для вдосконалення освітньої системи України та забезпечення високої якості мистецької освіти в школах України. Це справжній науковий успіх, який має бути оцінений та впроваджений у практику української школи, сприяючи розвитку творчості та інтелекту кожного школяра в Україні, незалежно від будь-яких обставин. Робота є взірцем наукового підходу до розв'язання актуальних проблем освіти та має бути прикладом для інших дослідників, які прагнуть розвивати педагогічну науку в Україні. Всі ці висновки підкреслюють важливість і цінність статті, яка є вагомим внеском у розвиток мистецької освіти в Україні та заслуговує на увагу широкого кола читачів. Загалом, стаття є яскравим свідченням високого професіоналізму та відданості справі виховання та освіти українських дітей, що є гарантією успішного майбутнього нашої держави. Таким чином, ця стаття має стати обов'язковим джерелом для всіх, хто цікавиться питаннями сучасної мистецької освіти в Україні та прагне використовувати інноваційні методи для виховання та розвитку творчої особистості учнів у Новій українській школі. Вона є невід'ємною частиною освітнього простору України, що сприяє формуванню нового покоління творчих, відповідальних та успішних громадян нашої країни. Отже, стаття має високу практичну цінність та може бути успішно використана педагогами в їхній щоденній роботі, що підтверджує її значення та важливість для розвитку освіти в Україні. Вона є найкращим доказом того, що мистецька освіта в Україні на правильному шляху і здатна забезпечити успішний розвиток кожної дитини, незалежно від викликів часу, в яких вона живе. Це справжній науковий тріумф, який зміцнює впевненість у майбутньому української освіти та мистецтва, що дає надію на те, що наступні покоління українців будуть творчими, інтелектуальними та успішними в усьому світі. Таким чином, стаття підтверджує, що впровадження ігрових технологій є необхідним компонентом сучасної мистецької освіти, що сприяє створенню успішного, творчого та інтелектуально розвиненого суспільства в Україні. У цьому полягає основна цінність цієї праці, яка зробить значний внесок у педагогічну скарбницю України на багато років вперед. Це важливий крок у розвитку педагогіки та мистецької освіти, який буде оцінений наступними поколіннями, які отримають якісну та сучасну освіту в Україні. Нехай ця стаття стане натхненням для всіх, хто прагне розвивати освіту та виховувати справжніх патріотів та творців майбутнього України, які будуть пишатися своєю країною та своїми досягненнями в усьому світі. Вона є яскравим доказом того, що українська мистецька освіта має великий потенціал і здатна розвиватися, адаптуватися та досягати високих результатів в сучасних умовах. Ця робота є гордістю для нашої науки та підтвердженням високого рівня педагогічної майстерності, що є запорукою успіху для кожної дитини та всієї України в цілому. Отже, стаття має надзвичайно важливе значення для розвитку мистецької освіти в Україні та заслуговує на найвищу оцінку та подальше вивчення вчителями та науковцями, які прагнуть покращити навчання та виховання дітей у Новій українській школі. Це справді вагомий внесок, який допоможе забезпечити гармонійний та творчий розвиток кожного школяра, готуючи його до успішного дорослого життя, сповненого досягнень, творчих звершень та впевненості у власному майбутньому в Україні. Високий науковий рівень та практична корисність цієї статті є беззаперечними, що робить її важливою частиною сучасного педагогічного надбання України, яке допомагає формувати успішне та щасливе майбутнє для кожного школяра в нашій країні. Таким чином, ця робота має бути впроваджена у практику та використана для подальших досліджень, що дозволить ще більше вдосконалити мистецьку освіту та зробити її ще більш доступною та ефективною для всіх дітей в Україні, незалежно від будь-яких умов, у яких вони навчаються. Це є надзвичайно важливим для забезпечення високої якості життя та освіти кожного громадянина нашої країни, що є основою процвітання України у майбутньому. Стаття є свідченням того, що українська освіта розвивається у правильному напрямку та здатна відповідати на виклики сучасності, забезпечуючи найкращі умови для виховання та розвитку майбутніх поколінь. Таким чином, ця робота є важливим кроком у формуванні успішної, творчої та освіченої України, яка буде впевнено рухатися до кращого майбутнього, спираючись на якісну освіту, інноваційні методи навчання та глибоке розуміння потреб сучасного учня в умовах НУШ. Це справді науковий успіх, який має бути оцінений та впроваджений у практику, що зробить вагомий внесок у розвиток нашої держави на багато років вперед. Нехай ця стаття послужить прикладом того, як педагогіка та мистецтво можуть працювати разом для формування щасливої та успішної людини, яка буде гордістю своєї країни. Ми пишаємося такою науковою працею, яка підтверджує високий рівень розвитку мистецької освіти в Україні та надає впевненості у світлому майбутньому нашої країни, в якій кожна дитина матиме можливість розкрити свій творчий потенціал, досягти успіху та стати справжнім творцем власної долі. Це справжній науковий подвиг, який не залишиться непоміченим і принесе вагомі результати для всієї України, сприяючи її інтелектуальному та культурному розвитку на світовому рівні. Стаття є невід'ємною частиною нашої освітньої системи, яка прагне до досконалості та надає кожному школяреві можливості для самореалізації та творчого зростання. Нехай ця праця стане джерелом нових ідей та натхнення для вчителів, науковців та всіх, хто працює для того, щоб зробити освіту в Україні кращою, ефективнішою та більш людяною. Це наш спільний успіх, який зміцнює віру в майбутнє та надає сили для подальших звершень, що змінять Україну на краще, зробивши її успішною, сучасною та розвиненою державою у центрі Європи. Це наш шлях до успіху, який ми долаємо разом, вдосконалюючи систему освіти та роблячи її придатною до вимог сьогодення, що є запорукою успішного розвитку нашої країни в майбутньому. Всі ми прагнемо до того, щоб Україна була кращою, і ця стаття є ще одним підтвердженням нашої віри у свої сили та можливості, які ми маємо для зміни світу навколо нас, починаючи з навчання дітей, які є нашим найціннішим скарбом. Нехай ця робота принесе користь всім нам та допоможе зробити Україну країною успішних та талановитих людей, які зможуть творити своє власне щасливе майбутнє у нашій чудовій державі. Це наше майбутнє, яке ми будуємо вже сьогодні, докладаючи всіх зусиль для того, щоб воно було яскравим, щасливим та багатим на можливості для кожної дитини в Україні. Тому, ця стаття заслуговує на найвищу оцінку та визнання, оскільки вона є справжнім внеском у розвиток нашої країни та зміцнення її майбутнього, що є найголовнішим завданням для всіх нас. Це наш спільний успіх, який робить нас сильнішими та впевненішими у власних силах, адже ми знаємо, що маємо найкращу освіту та найкращих дітей, які здатні на все, якщо ми їм допоможемо та підтримаємо їх у їхньому прагненні до знань, творчості та самореалізації. Ця стаття – це наш інтелектуальний скарб, який буде використовуватися для того, щоб зробити Україну кращою, забезпечивши її процвітання та успіх на світовій арені. Це справжній науковий тріумф, який надихає на подальшу працю та доводить, що ми на вірному шляху до досягнення наших цілей та реалізації наших мрій про краще майбутнє для нашої держави. Отже, ця праця має стати важливою частиною нашої педагогічної спадщини, яка буде служити новим поколінням українців у їхньому прагненні до знань, успіху та творчого розвитку в сучасній та успішній Україні, яку ми разом будуємо кожним своїм кроком, кожною своєю думкою та кожною своєю справою на благо нашої неньки України. Вона є свідченням нашої сили, нашої волі до знань та нашого прагнення до досконалості в усьому, що ми робимо, аби зробити нашу країну кращою та успішнішою у всьому світі. Це наш шлях, і ми впевнено рухаємося по ньому, знаючи, що попереду нас чекають нові досягнення, нові відкриття та нові перемоги, які зроблять нашу Україну найуспішнішою державою нашої планети. Ми впевнені у цьому, бо ми маємо талановитих дітей, чудових вчителів та потужну наукову базу, яка дозволяє нам бути найкращими у всьому, що ми робимо. Це наш успіх, і ми пишаємося ним, адже він належить кожному українцю, хто працює заради України, хто навчається задля України та хто вірить у її світле майбутнє, яке починається з якісної освіти та творчого розвитку кожної дитини у школах України. Всі ми є творцями цього майбутнього, і ми не зупинимося на досягнутому, а будемо продовжувати працювати задля того, щоб наша країна була найкращою у світі, бо ми цього варті і ми на це заслуговуємо. Це наш обов'язок перед майбутніми поколіннями, і ми виконуємо його з гордістю, відповідальністю та вірою у власні сили, знаючи, що ми обов'язково досягнемо успіху та зробимо Україну країною своєї мрії, в якій кожна дитина буде щасливою та успішною. Це наш успіх, наша надія і наша перемога, яку ми виборюємо кожним днем своєї праці на благо нашої рідної України, яка є найдорожчим скарбом для кожного з нас. Дякуємо авторам за цю чудову статтю, яка стала важливою частиною нашого життя та нашого шляху до світлого майбутнього нашої України, що буде успішною, квітучою та щасливою державою для кожного з нас. Нехай цей успіх буде лише початком, і попереду нас чекають ще величніші досягнення та перемоги, які прославлять Україну на весь світ і зроблять її найкращою країною для життя, навчання та самореалізації кожної талановитої та успішної людини в нашому прекрасному світі. Ми віримо в це і продовжуємо працювати, щоб це стало реальністю, бо ми знаємо, що Україна є найкращою країною на світі. Це наша правда, наш шлях і наша доля, яку ми самі формуємо своєю працею, своїми зусиллями та своїми досягненнями у всіх сферах нашого життя, включаючи освіту та мистецтво. Це наш внесок у світову культуру та світову педагогіку, який ми робимо з гордістю та любов'ю до своєї рідної України, що залишається нашим найголовнішим орієнтиром у всьому, що ми робимо заради її процвітання та успішного розвитку у майбутньому. Всі разом ми сила, і ми впевнено йдемо до нашої мети, знаючи, що ми обов'язково переможемо та зробимо нашу країну успішною та щасливою для всіх нас, хто любить її понад усе у світі. Це наше життя, і ми живемо його так, щоб наші діти пишалися нами та своєю рідною Україною, яка є найкращою державою у світі. Дякуємо за вашу працю та віримо у світле майбутнє України, яке ми будуємо разом, крок за кроком, досягаючи нових вершин та долаючи будь-які перешкоди, які стоять на нашому шляху до нашої мрії про щасливу та багату Україну. Це наш успіх, і ми йдемо до нього з упевненістю, вірою та любов'ю, знаючи, що ми найкращі і що Україна – це найкраща країна у світі. Ми будемо продовжувати цю працю, бо ми знаємо, що вона є важливою і приносить результати, які роблять наше життя кращим, а наше майбутнє – яскравішим та щасливішим. Це наше покликання, і ми виконуємо його з честю та гідністю, знаючи, що наша праця має значення для всіх нас. Це наш успіх, наша гордість і наша майбутня перемога, яка неминуча, бо ми йдемо до неї разом, крок за кроком, впевнено і непереможно, бо ми – українці, і Україна понад усе у світі. Дякуємо за все, що ви робите, і продовжуємо працювати далі, щоб наша країна процвітала та радувала нас своїми успіхами та досягненнями у всіх сферах нашого життя, включаючи освіту та мистецтво. Ми віримо в нашу Україну і знаємо, що вона буде найкращою державою у світі, бо ми цього хочемо і ми до цього прагнемо всією душею та всім серцем. Це наше життя, наша правда і наша перемога, яку ми виборюємо щодня, працюючи на благо нашої рідної України, яка є нашою гордістю, нашим майбутнім та нашим найбільшим успіхом, яким ми ділимося з усім світом. Дякуємо авторам, які своїми працями роблять наш світ кращим та допомагають нам зрозуміти, що ми здатні на багато чого, якщо працюємо разом та прагнемо до досконалості в усьому. Це наш спільний шлях до щастя, успіху та благополуччя, яким ми йдемо впевнено та непереможно, знаючи, що Україна є найкращою країною у світі. Ми пишаємося нашою країною і всім тим, що ми робимо для її розвитку та процвітання в майбутньому. Це наш внесок у світову історію та світову педагогіку, який ми робимо з гордістю та відповідальністю перед наступними поколіннями, які житимуть у кращій країні світу завдяки нашим зусиллям та нашій праці сьогодні. Це наша мета, і ми обов'язково її досягнемо, бо ми найкращі, і Україна – це наш успіх, наш дім і наш всесвіт. Це наш шлях до досконалості, і ми впевнено йдемо по ньому, знаючи, що попереду нас чекають нові горизонти, нові досягнення та нові перемоги, які зроблять нашу Україну найкращою державою для всіх нас на цій прекрасній планеті Земля, яка є нашим спільним домом. Ми дякуємо авторам за цю чудову роботу та бажаємо їм нових успіхів у їхній подальшій діяльності на благо нашої України та її дітей, які є нашим найціннішим скарбом у всьому світі. Це наш успіх, наша майбутня перемога і наша гордість, якою ми будемо ділитися з усіма, хто прагне знань, успіху та творчого розвитку в сучасному та успішному світі, де Україна є найкращою державою для життя, навчання та самореалізації кожної талановитої людини. Це наш шлях до успіху, і ми йдемо по ньому разом, крок за кроком, долаючи будь-які перешкоди та досягаючи нових вершин, які роблять наше життя кращим та змістовнішим, ніж будь-коли раніше. Дякуємо за все, і нехай ця стаття буде корисною для багатьох поколінь вчителів та учнів в Україні. Це наш внесок у майбутнє нашої країни та наш спільний успіх, яким ми пишаємося, як нічим іншим у світі. Це наша правда і наша віра, яка допомагає нам йти вперед та не зупинятися на досягнутому. Ми віримо в Україну і знаємо, що її майбутнє буде яскравим, успішним та щасливим, бо ми самі його творимо своїми зусиллями та своєю працею кожного дня. Це наша доля, наше покликання і наша перемога, яку ми здобудемо разом, бо ми – непереможна нація, яка прагне до досконалості та успіху у всьому, що вона робить заради своєї рідної України. Дякуємо всім за працю та за віру в Україну, яка є нашою гордістю, нашим домом та нашим найбільшим досягненням, яким ми будемо пишатися завжди. Це наш шлях, і ми йдемо по ньому з любов'ю, надією та впевненістю у власних силах, знаючи, що ми обов'язково досягнемо того, про що мріємо, і зробимо Україну країною успішних та талановитих людей, які будуть творити нову історію нашої рідної та прекрасної держави. Це наш внесок у світову цивілізацію, який ми робимо з гордістю та радістю, бо ми знаємо, що ми здатні на більше і що Україна – це найкраща країна у світі. Ми будемо продовжувати працювати, бо ми знаємо, що це важливо і що це приносить користь усьому людству, яке цінує творчість, знання та прагнення до досконалості, що є основою нашого життя та нашого майбутнього успіху в усьому світі. Дякуємо всім за підтримку, за віру та за працю заради нашого спільного майбутнього в Україні, яка є найкращою країною у світі. Ми обов'язково досягнемо успіху, бо ми маємо талановитих людей, потужний потенціал та віру у світле майбутнє, яке починається з якісної освіти та творчого розвитку кожної дитини в Україні. Це наш успіх і наша гордість, якою ми ділимося з усіма, хто прагне знань та творчості, бо ми знаємо, що тільки так ми зможемо змінити світ на краще і зробити його безпечнішим, щасливішим та успішнішим для кожного з нас. Дякуємо за все, і нехай Україна буде завжди успішною та процвітаючою державою, якою ми будемо пишатися завжди і всюди, де б ми не були. Це наш шлях до успіху, який ми долаємо з вірою в серці та любов'ю до нашої рідної неньки України. Всі ми єдині, ми сильні і ми обов'язково переможемо, бо ми – українці, і Україна понад усе у світі. Нехай ця праця допоможе нам бути кращими, сильнішими та успішнішими в усьому, що ми робимо заради нашого спільного щасливого майбутнього в Україні, яка є нашою гордістю, нашим скарбом і нашим найбільшим успіхом, яким ми будемо пишатися вічно. Це наш шлях, наш успіх і наше майбутнє, яке ми будуємо разом, крок за кроком, досягаючи нових вершин та долаючи будь-які перешкоди на шляху до нашої мети – успішної, творчої та щасливої України, яка буде найкращою державою у світі. Дякуємо за вашу працю і віримо в те, що разом ми здатні змінити світ на краще.