Українська народна пісня як елемент культурної дипломатії та інструмент інтеграції у світовий мистецький простір - Семичова, Наталія (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У тезах проаналізовано українську народну пісню як елемент культурної дипломатії та інструмент інтеграції України у світовий мистецький простір. Обґрунтовано її роль у формуванні культурної суб’єктності держави та деколонізації наративу. Показано, що в умовах російсько-української війни музика набуває статусу «голосу нації» та символічного опору. Розглянуто сучасні мистецькі практики й екзистенційний вимір творчості як чинники активізації культурного процесу. Ключові слова: українська народна пісня, культурна дипломатія, культурна суб’єктність, м’яка сила, екзистенція, музичне мистецтво, інтеграція, світовий мистецький простір.