Морфологія естетичної культури особистості: основні елементи та взаємозв’язки - Сідорова, Ірина; Стребкова, Діана; Сікорська, Іоанна (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
Стаття присвячена дослідженню морфології естетичної культури особистості. У тексті висвітлюються наукові підходи до визначення змісту і компонентів естетичної культури людини. Зазначається, що естетична культура особистості – це невід’ємна складова її духовного розвитку. Ключові слова: естетична культура, морфологія естетичної культури особистості, естетичне виховання, гармонійний розвиток особистості. Abstract. The article is devoted to the study of the morphology of the aesthetic culture of the individual. The content highlights scientific approaches to determining the essence and components of the aesthetic culture of a person. It is noted that the aesthetic culture of the individual is an integral part of its spiritual development. Keywords: aesthetic culture, morphology of aesthetic culture of the individual, aesthetic education, harmonious development of the individual.