МУЛЬТИМЕДІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ-МУЗИКАНТІВ - Лопатюк, Юрій (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглядається проблема впровадження мультимедійних технологій у процес фахової підготовки майбутніх учителів музичного мистецтва. Окреслено основні види мультимедійного забезпечення, зокрема нотні редактори, цифрові звукові робочі станції (DAW) та інтерактивні платформи. Доведено, що використання таких засобів сприяє підвищенню ефективності практичної підготовки та розвитку професійних компетентностей студентів.Ключові слова: мультимедійне забезпечення, музична освіта, педагог-музикант, цифрові технології, професійна підготовка.