СЕРВІСИ GOOGLE ЯК ЗАСОБИ ХМАРО ОРІЄНТОВАНОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ТЕХНОЛОГІЙ - Шимкова, Ірина; Цвілик, Світлана (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У нашому дослідженні виокремлено певні аспекти застосування хмарних сервісів Google Workspace та онлайн-платформи Canva у підготовці вчителя технологій. Хмарні сервіси інтегровані між собою, що дозволяє створити єдине освітнє середовище та ефективно організувати як онлайн, так і змішане індивідуальне та групове навчання. Ключові слова: сервіси Google Workspace, хмаро орієнтоване навчальне середовище, професійна підготовка вчителя технологій, проєктна діяльність. Abstract. Our study highlights certain aspects of the use of Google Workspace cloud services and the online platform Canva in the training of technology teachers. Cloud services are integrated with each other, which allows you to create a single educational environment and effectively organize both online and blended individual and group learning. Keywords: Google Workspace services, cloud-oriented learning environment, professional training of technology teachers, project activities.