Комбінування традиційних і сучасних технік у художній обробці деревини як тенденція розвитку сучасного декоративного мистецтва - Бабчук, Юрій; Танасійчук, Андрій; Чадюк, Галина (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглянуто сучасні тенденції розвитку художньої обробки деревини у контексті поєднання традиційних ремісничих технік та інноваційних технологій. Проаналізовано можливості синтезу пірографії, лазерного гравірування, декоративного глазурування та цифрового моделювання у створенні декоративних композицій. Особливу увагу приділено авторському мистецькому проєкту – серії робіт у форматі поліптиху. Визначено художньо-технологічні особливості комбінування технік у сучасному декоративному мистецтві. Abstract. The article examines modern trends in the development of artistic woodworking in the context of combining traditional craft techniques and innovative technologies. The possibilities of synthesizing pyrography, laser engraving, decorative glazing and digital modeling in creating decorative compositions are analyzed. Special attention is paid to the author's artistic project - a series of works in the polyptych format. The artistic and technological features of combining techniques in modern decorative art are determined.