ЦИФРОВА ІНТЕРПРИТАЦІЯ ЕТНІЧНОЇ СИМВОЛІКИ В СУЧАСНОМУ ЕКОДЕКОРАТИВНОМУ МИСТЕЦТВІ - Бабчук, Юрій; Дерманський, Олег; Семенець, Вероніка (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті досліджується поєднання української етнічної символіки з принципами екодизайну та цифровими технологіями. Розглядаються можливості комп’ютерного проєктування та 3D-моделювання для переосмислення традиційних мотивів і формування екологічно орієнтованого художнього мислення. Навчальні приклади демонструють ефективність інтеграції етно- та екодизайну у підготовці майбутніх фахівців образотворчого та декоративного мистецтва.