Традиції та розвиток самчиківського розпису: сучасний стан і творчість майстрів - Автор, Невідомий (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
Стаття висвітлює творчість відомих майстрів самчиківського розпису як унікального явища українського народного декоративного мистецтва. Розглядаються історичні витоки цього виду розпису, його характерні художні особливості, орнаментальні мотиви та колористика. Особливу увагу приділено внеску провідних художників у збереження та розвиток традиції, їхньому індивідуальному стилю та ролі в популяризації самчиківського розпису на національному та міжнародному рівнях. Аналізується значення цього мистецтва в контексті культурної спадщини України та сучасних мистецьких процесів. Наголошується на важливості передачі традицій майбутнім поколінням та збереженні автентичності розпису.