ВОКАЛЬНИЙ ЦИКЛ У ТВОРЧОСТІ КОМПОЗИТОРІВ-РОМАНТИКІВ - Слободянюк, А.О. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглядається специфіка вокального циклу як одного з провідних жанрів музичного мистецтва доби романтизму. Проаналізовано особливості побудови вокальних циклів, їхню художню цілісність та ідейно-образний зміст. Здійснено стислий огляд вокальних циклів композиторів-романтиків, зокрема Франца Шуберта, Роберта Шумана та Густава Малера. Визначено роль вокального циклу у розвитку музичної драматургії та індивідуалізації виконавської інтерпретації.