СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК ХОРЕОГРАФІЧНИХ СТУДІЙ У КУЛЬТУРНОМУ ПРОСТОРІ ВІННИЧЧИНИ - Бушина, А.І. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
Вінниччина – регіон із міцною танцювальною традицією, і хореографічні студії тут давно стали чимось більшим, ніж просто місцем для занять. Ця робота про те, як вони взагалі виникли і чому набули саме такого вигляду. Часові рамки – від початку ХХ століття до сьогодні; у фокусі – конкретні колективи: «Грація», «Радість», «Мавка», Sharm S та інші. Кожен із них пройшов власний шлях, і разом вони показують, як регіональна хореографія вчиться утримувати баланс між пам'яттю про традицію і бажанням рухатися далі.