ТЕХНОЛОГІЯ ВИКОНАННЯ КОНТУРНОГО РІЗЬБЛЕННЯ ПО ДЕРЕВИНІ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ - Крулик, Богдан; Юркова, Вікторія (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У даній доповіді розглянуто педагогічний потенціал контурного різьблення по деревині, як засобу формування ключових і предметних компе тентностей учнів у процесі художньої обробки деревини. Висвітлено значення цього виду декоративно-ужиткового мистецтва для розвитку технологічних умінь, художньо-естетичного мислення та творчих здібностей учнів. Охарактеризовано основні етапи технології виконання контурного різьблення та методичні особливості його навчання в умовах закладів загальної середньої та мистецької освіти. Наголошено на важливості використання проєктної діяльності ma ознайомлення учнів із традиціями українського декоративного різьблення у формуванні їхньої мистецької компетентності.