ТРАДИЦІЙНІ ТА ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО ХУДОЖНЬОЇ ОБРОБКИ ДЕРЕВИНИ В КОНТЕКСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ АВТОРСЬКОГО ТВОРЧОГО ПРОЄКТУ - Марущак, О.В.; Долечек, Д.Г.; Біль, Т.Ο. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглянуто теоретичні та практичні аспектихудожньої обробки деревини як складника декоративно-ужиткового мистецтва.Проаналізовано класифікацію традиційних видів різьблення та технологічніособливості токарства. Особливу увагу приділено обґрунтуванню авторськоїконцепції декоративної композиції «Лелече гніздо», що базується намультимодальному синтезі пірографії, дот-арту, пап’є-маше та інкрустації.Доведено, що інтеграція різнорідних технік і поєднання геометричних формдозволяє досягти унікальної художньої фактури та глибини символічного образу.