ІНТЕГРАЦІЯ ТЕХНОЛОГІЙ 3D-МОДЕЛЮВАННЯ ЗАСОБАМИ BLENDER У ХУДОЖНЬО-ПРОЄКТНУ ДІЯЛЬНІСТЬ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ДЕКОРАТИВНО-УЖИТКОВОГО МИСТЕЦТВА - Бабчук, Ю.М.; Чадюк, Г.Ф.; Семенець, В.Д. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті досліджено можливості інтеграції технологій 3D-моделювання у художньо-проєктну діяльність майбутніх фахівців декоративно-ужиткового мистецтва. Розкрито педагогічний потенціал використання програмного середовища Blender у процесі професійної підготовки студентів. Представлено практичний досвід реалізації навчального проєкту — створення декоративного воза: від ескізного проєктування та цифрового моделювання до матеріального втілення. Проаналізовано вплив використання 3D-технологій на розвиток художньо-графічної компетентності, просторового мислення та творчої самореалізації студентів.