ФОРМУВАННЯ ХУДОЖНЬО-ГРАФІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ДЕКОРАТИВНОГО МИСТЕЦТВА ЗАСОБАМИ ТЕКСТИЛЬНОЇ ПЛАСТИКИ - Марчак, Е. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У доповіді розглянуто роль текстильної пластики у формуванні художньо-графічної компетентності майбутніх фахівців декоративного мистецтва. Проаналізовано історичний розвиток художнього текстилю, художньо-технологічні принципи створення текстильних об’єктів та їх значення у сучасній мистецькій освіті.