ФЕНОМЕН ТВОРЧОЇ БІОГРАФІЇ РАДНА САХАЛТУЄВА ТА ЙОГО ВНЕСОК У РОЗВИТОК УКРАЇНСЬКОЇ АНІМАЦІЇ І ГРАФІЧНОГО МИСТЕЦТВА - Марущак, О.В.; Олійник, В.Р. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті досліджено творчий шлях і художню спадщину Радни Пилиповича Сахалтуєва (1935 - 2025 рр.) – видатного українського художника - постановника анімаційного кіно, графіка та плакатиста бурятського походження. Проаналізовано ключові етапи його професійної діяльності, стилістичні особливості творчого методу та вплив на формування української анімаційної школи. Особливу увагу приділено аналізу співпраці з режисером Давидом Черкаським і створенню культових анімаційних стрічок, що увійшли до скарбниці світового анімаційного мистецтва.