ВИКОРИСТАННЯ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ МАЛЯРСТВА НА СКЛІ У ПОЗАУРОЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ШКОЛЯРІВ ЯК ЗАСОБУ КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ - Красильникова, І.В.; Вариченко, А.Є.; Людва, О.В. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У тезах проаналізовано творчий потенціал мистецтва малярства на склі як засобу розвитку культурних цінностей школярів у позаурочній діяльності, зокрема у гуртковій діяльності; розкрито можливості малярства на склі, яке поєднує в собі мистецькі та культурні традиції українського народу, яке допомагає формувати та розвивати у школярів людські цінності особистості; описано переваги використання мистецтва малярства на склі у виховному процесі школярів.