ТРАДИЦІЇ УКРАЇНСЬКОГО ЖИВОПИСУ ТА ДЕКОРАТИВНО-ПРИКЛАДНОГО МИСТЕЦТВА В ХУДОЖНЬО-ЕСТЕТИЧНОМУ ВИХОВАННІ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ МИСТЕЦЬКИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Марущак, О.В.; Біль, Т.О. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У тезах розглянуто роль традицій українського живопису та декоративно-прикладного мистецтва у формуванні художньо-естетичних уявлень і професійних компетентностей здобувачів вищої освіти мистецьких спеціальностей. Акцент зроблено на використанні національних художніх зразків в освітньому процесі, поєднанні академічних технік з народними ремеслами, формуванні кольористичної культури як одного з ключових аспектів естетичного виховання. Подано педагогічні підходи та практичні рекомендації щодо інтеграції декоративно-прикладних мотивів у заняття з образотворчого мистецтва.