РОЛЬ ПЕДАГОГІЧНИХ СИТУАЦІЙ У ПРОФЕСІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ТРАНСПОРТУ І ЛОГІСТИКИ - Гриценко, Л.О.; Сліпченко, З.С. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглядається значення педагогічних ситуацій як інструменту формування професійної компетентності майбутніх фахівців у галузі транспорту і логістики. Проаналізовано визначення і типології педагогічних ситуацій, їх зв'язок із професійно-практичною підготовкою, представлено модель застосування ситуаційного навчання у фахових дисциплінах та наведено рекомендації щодо впровадження таких технологій у навчальні програми закладів фахової передвищої та вищої освіти.