ПЕДАГОГІКА НАТХНЕННЯ У МИСТЕЦЬКІЙ ОСВІТІ: РОЛЬ ОСОБИСТОСТІ ВИКЛАДАЧА ЯК ПРИКЛАДУ ТВОРЧОСТІ - Гандзій, Н.В. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
Сучасна мистецька освіта потребує не лише фахової підготовки здобувачів вищої освіти, але й формування у них внутрішньої мотивації до творчості. Педагогіка натхнення ґрунтується на розумінні того, що викладач є не лише носієм знань, а й джерелом натхнення, духовного та естетичного орієнтиру.