ІНТЕГРАЦІЯ АКТОРСЬКИХ ЗАСОБІВ У ФАХОВУ ПІДГОТОВКУ ВЧИТЕЛЯ: ПСИХОЛОГО - ПЕДАГОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Швець, І. Б. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглядається значення акторських засобів виразності у професійній підготовці майбутніх учителів. Наголошено на важливості розвитку соціальної перцепції, емпатії та саморегуляції як складових педагогічної майстерності. Запропоновано вклю чення дисципліни «Основи акторської майстерності» до освітнього процесу з метою формування невербальної комунікації та розвитку особистісних якостей майбутніх педагогів.