ДУХОВНІ ТВОРИ В СУЧАСНОМУ ДИТЯЧОМУ ХОРОВОМУ ВИКОНАННІ - Мартиновська, Ольга (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У тезах узагальнено особливості сучасної духовної музики для дитячо-юнацьких хорових колективів, окреслено її жанрово-стильову специфіку та виконавські можливості. Розглянуто роль фестивального руху й композиторської творчості у формуванні репертуару, а також визначено педагогічні підходи до опрацювання духовних творів у дитячому хорі. Поєднання виконавського розвитку з духовно-естетичним вихованням.Ключові слова : духовна музика, дитячий хор, репертуар, хорове виконавство. Abstract. The theses summarize the characteristics of contemporary sacred music for children’s and youth choirs, outlining its genre and stylistic features as well as performance possibilities. The role of festival movement and composers’ творчість in shaping repertoire is examined, along with pedagogical approaches to working on sacred works in children’s choirs. Emphasis is placed on combining performance development with spiritual and aesthetic education. Keywords : sacred music, children’s choir, repertoire, choral performance.