УКРАЇНСЬКІ ТРАДИЦІЙНІ ОРНАМЕНТАЛЬНІ ТА РОЗПИСНІ МОТИВИ, ЯК ДЖЕРЕЛО ХУДОЖНЬОГО ОБРАЗУ - Сидоренко, Олег; Дяченко, Людмила (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглядаються українські традиційні орнаментальні та розписні мотиви як джерело формування художнього образу. Обґрунтовано значення традиційних мотивів у сучасному мистецтві, дизайні та візуальній культурі як чинника формування національної ідентичності та спадкоємності художніх традицій.»,"en": "The article examines Ukrainian traditional ornamental and painting motifs as a source of artistic image formation. The significance of traditional motifs in contemporary art, design, and visual culture as a factor in the formation of national identity and continuity of artistic traditions is substantiated.