ОСОБЛИВОСТІ АНСАМБЛЕВОГО МУЗИКУВАННЯ УЧНІВ-ПІАНІСТІВ У МИСТЕЦЬКІЙ ШКОЛІ - Нікітіна, Валентина (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглядаються особливості формування виконавських компетентностей учнів мистецьких шкіл у процесі професійної фортепіанної підготовки. Обґрунтовано роль ансамблевого музикування як ефективного засобу розвитку музичних, технічних і комунікативних навичок. Визначено педагогічні умови та методи інтеграції ансамблевої гри у навчальний процес. 258