СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ВОКАЛЬНОГО МИСТЕЦТВА - Слободянюк, Анастасія (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглядаються особливості розвитку вокального виконавства у сучасному музичному мистецтві. Проаналізовано основні тенденції формування виконавського стилю, зокрема поєднання академічної та естрадної вокальної традиції, використання сучасних технологій у вокальній практиці та значення індивідуального стилю виконавця. Наголошено на ролі вокального мистецтва у розвитку творчих здібностей особистості та популяризації музичної культури.