До проблеми навчально-методичного забезпечення виконавських фахових дисциплін - Гринчук, Ірина; Спольська, Олена; Овод, Наталія (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
Процеси модернізації процесу підготовки здобувачів вищої освіти, зокрема майбутніх вчителів музики та музичного мистецтва, актуалізує проблему модифікації навчально-методичного забезпечення освітнього процесу. Особливої ваги набуває завдання постійного оновлення репертуарних списків, збагачення їх творами українських композиторів, що стає підґрунтям для культурної ідентифікації та подальшого самовдосконалення музикантів-педагогів, основою для організації ефективної художньої комунікації. Проблему висвітлено на прикладі обов’язкових та авторських курсів, впроваджених на факультеті мистецтв.Ключові слова: мистецька освіта, навчально-методичне забезпечення, твори українських композиторів.