ФОРМУВАННЯ ВОКАЛЬНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА НА ЗАНЯТТЯХ ІЗ ПОСТАНОВКИ ГОЛОСУ - Шпортій, Марія (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглядається процес формування вокальної компетентності майбутніх учителів музичного мистецтва на заняттях із постановки голосу. Проаналізовано сучасні теоретичні підходи до розвитку голосового апарату, артикуляції, тембру та інтонаційної виразності. Обґрунтовано методичні засади організації практичних вправ, що сприяють підвищенню рівня професійної підготовки здобувачів та формуванню їх педагогічних компетентностей.