ІННОВАЦІЙНІ МАТЕРІАЛИ ТА ТЕХНОЛОГІЇ В ДЕКОРУВАННІ ОДЯГУ - Подолянчук, Станіслав (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
Стаття присвячена питанням використання інноваційних матеріалів і технологій в декоративному оздобленні одягу. На основі аналізу літературних джерел виокремлені основні види інноваційного текстилю. Показано, що основними напрямками практичної реалізації є створення «розумного одягу», інноваційних тканин з різними функціональними властивостями та використання світлодіодів. Ключові слова: декорування одягу, матеріали, технології, «розумний одяг», світлодіоди. Абстракт. The article is devoted to the issues of using innovative materials and technologies in the decorative decoration of clothing. Based on the analysis of literary sources, the main types of innovative textiles are identified. It is shown that the main directions of practical implementation are the creation of smart clothing, innovative fabrics with various functional properties, and the use of LEDs. Keywords: clothing decoration, materials, technologies, smart clothing, LEDs.