ПЕРЕВАГИ ТА ВИКЛИКИ ВИКОРИСТАННЯ ОНЛАЙН-ПЛАТФОРМ В ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ МИСТЕЦЬКИХ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ - Маринін, Іван (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглянуто особливості застосування онлайн-платформ в організації освітнього процесу мистецьких закладів фахової передвищої освіти в умовах дистанційного навчання. Проаналізовано переваги застосування сучасних цифрових сервісів, зокрема забезпечення безперервності навчання, доступу до освітніх сервісів та розширення можливостей комунікації між учасниками освітнього процесу. Визначено основні виклики дистанційного навчання, серед яких обмеженість практичної взаємодії у мистецьких дисциплінах, труднощі щодо об’єктивного оцінювання, а також технічні проблеми.Ключові слова: дистанційне навчання, освітні онлайн-платформи, інформаційно комунікаційні технології, фахова передвища освіта. Abstract. The article examines the role of online platforms in organizing the educational process in art institutions of professional pre-higher education under conditions of distance learning. Particular attention is given to the advantages of modern digital services, including ensuring the continuity of the educational process, providing access to educational resources, and expanding communication opportunities among participants in the educational process. The study also identifies the main challenges associated with distance learning, such as limited opportunities for practical interaction in arts disciplines, difficulties related to objective assessment, and various technical issues. Keywords: distance learning, online educational platforms, information and communication technologies, professional pre-higher education.