ЕВОЛЮЦІЙНІ ПРОЦЕСИ ХУДОЖНЬОЇ ОБРОБКИ ДЕРЕВИНИ В УКРАЇНІ ВІД ЕТНОТРАДИЦІЙ ДО СУЧАСНОГО СВІТОВОГО ДИЗАЙНУ - Добровольська, Руфіна; Гоменюк, Вадим (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті проаналізовано еволюційні процеси художньої обробки деревини в Україні в контексті світових мистецьких тенденцій. Досліджено перехід від утилітарних етнотрадицій до концептуального екодизайну, що відповідає естетичним запитам сучасного глобалізованого суспільства. Визначено роль синергії інноваційних технологій та автентичних технік у формуванні конкурентоспроможного культурного продукту на міжнародній арені.