ФЕДІР ЯКИМЕНКО: МІЖ ЗАБУТТЯМ І НОВИМ ОСМИСЛЕННЯМ У СУЧАСНОМУ МУЗИЧНОМУ ПРОСТОРІ - Поворознюк, О.В. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
В статті висвітлено постать українського композитора, піаніста, диригента й педагога Федора Якименка. Окреслено напрями творчої діяльності митця. Розглянуто стильові ознаки композиторської творчості.