Творчість Ганни Гаврилець у контексті розвитку української музики кінця ХХ – початку ХХІ століття - Москвічова, Юлія (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У тезах розглянуто творчість Ганни Гаврилець у контексті стильових процесів української музики кінця ХХ – початку ХХІ століття. Окреслено основні етапи становлення композиторки, визначено провідні жанрово-стильові риси її доробку. Особливу увагу приділено синтезу фольклорних і сучасних композиторських практик, а також специфіці фортепіанної творчості мисткині.