ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА ПЕДАГОГА-МУЗИКАНТА: МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ - Верещагіна-Білявська, О.Є.; Бурська, О.П. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
На основі аналізу змісту праць М. Шелера, К. Ясперса, Е. Фромма, К. Гірца та Е. Кассірера, визначено ключові положення філософсько-антропологічного, культурологічного, аксіологічного, педагогічного та компетентнісного підходів, що покладені в основу методологічної бази сучасної фахової музичної освіти.