ФОРМУВАННЯ ПРОЄКТНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ТЕХНОЛОГІЙ ЯК СТРАТЕГІЧНИЙ РЕСУРС ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ОСВІТИ - Глуханюк, В.М.; Будикіна, Д.С. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті здійснено теоретико-методологічне обґрунтування проблеми формування проєктної культури майбутнього вчителя технологій у контексті сучасних освітніх трансформацій. Розкрито сутність проєктної культури як інтегративної професійно-особистісної якості, що забезпечує здатність педагога до проєктування, моделювання та реалізації інноваційних рішень. Визначено структуру проєктної культури, її функції та педагогічні умови формування. Обґрунтовано ефективність сучасних освітніх підходів (проєктно-орієнтоване навчання, STEM/STEAM, дизайн-мислення, цифрові технології). Представлено результати педагогічного експерименту, що підтверджують доцільність запропонованої моделі.