ВИВЧЕННЯ НАРОДНИХ ІНСТРУМЕНТІВ НА УРОКАХ МИСТЕЦТВА В ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ - Маковійчук, А.Д.; Омельченко, А.І. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2025)
У статті розглянуто історичні аспекти розвитку народно- інструментальної культури України, значення вивчення народних інструментів на уроках мистецтва в 1-4 класах, проаналізовано тематика музичного мистецтва в підручниках «Мистецтво « Л. М. Масол. Підкреслено, що народне музикування є складовою національного виховання учнів.