ПРОЄКТНА ДІЯЛЬНІСТЬ ЯК ІНСТРУМЕНТ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ УЧНІВ КОМП’ЮТЕРНОГО ПРОФІЛЮ ЗПТО ПРИ ВИВЧЕННІ ПРОГРАМУВАННЯ - Коробань, О.В. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті розглянуто проєктну діяльність як ефективний інструмент формування професійних компетентностей учнів комп’ютерного профілю закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Особливу увагу приділено ролі проєктного методу у процесі вивчення програмування. Акцентовано на тому, що участь у проєктній діяльності сприяє розвитку не лише технічних знань і навичок, а й ключових компетентностей: критичного мислення, комунікації, командної роботи та самоорганізації.