НАРОДНА ПЕДАГОГІКА ЯК ЗАСІБ РОЗВИТКУ НАВЧАЛЬНО - ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА МИСТЕЦЬКОГО ВИХОВАННЯ ШКОЛЯРІВ - Красильникова, І.В.; Городинська, Л.В.; Терещенко, Р.М. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У тезах проаналізовано виховний та навчально-пізнавальний потенціал народної педагогіки в освітньому процесі школярів; описано технології використання традицій українського народу на уроках технологій та у позаурочний час; розкрито зміст системи виховання молоді засобами української народної обрядовості та звичаєвих традицій; описано зміст мистецького виховання школярів засобами народної педагогіки.