КОМПЕТЕНТІСНИЙ ПІДХІД ЯК МЕТОДОЛОГІЧНА ОСНОВА ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ З ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Мозгальов, А.А.; Кізім, С.С. (Науковий альманах мистецтва та освіти, 2026)
У статті обґрунтовано доцільність упровадження компетентнісного підходу як провідної методологічної основи у практику підготовки майбутніх фахівців з інформаційних технологій. Сучасний ринок праці вимагає від ІТ-фахівців підвищення професійного рівня та конкурентоспроможності, що є свідченням необхідності переходу від традиційної «знаннєвої» парадигми до орієнтації на формування низки професійних і цифрової компетентності. Реалізація цього підходу передбачає не лише передачу знань, а й використання інноваційних освітніх технологій, а також створення цифрового освітнього середовища в закладах вищої освіти для підвищення якості підготовки та розвитку цифрової грамотності здобувачів.