Міжконфесійні об’єднання в Україні наприкінці ХХ – на початку ХХІ ст. - Мякінченко, Ірина (Наукові записки Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Серія: Історія, 2019)
У статті досліджуються процеси формування міжконфесійних об’єднань в Україні в період незалежності. Визначено, що формування міжконфесійних структур розпочалося у 1990-х роках. Серед перших таких об’єднань були Міжконфесійна рада Криму та Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій. Діяльність міжконфесійних структур в Україні наприкінці ХХ – на початку ХХІ ст. стала важливою умовою як для розвитку міжконфесійних відносин, так і для налагодження ефективної моделі державно-конфесійних стосунків. В останні роки в Україні спостерігається тенденція формування регіональних міжконфесійних релігійних об’єднань.