До питання перекладу новинних заголовків у сучасних англомовних медіатекстах - Юшак, Вікторія; Пожарська, Наталія; Галапчук-Тарнавська, Олена (Наукові записки Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Серія: Філологія (мовознавство), 2024)
У статті досліджено деякі аспекти перекладу англомовних новинних заголовків. Проаналізовано граматичні та лексичні характеристики заголовків новин у сучасних англомовних медіатекстах, вивчення яких є важливою передумовою їх успішного відтворення українською мовою. Виявлено тенденцію до використання в заголовках складнопідрядних речень, які є короткими анотаціями текстів статей. Аналіз ілюстративного матеріалу засвідчив, що короткі виразні слова забезпечують персуазивність та атрактивність новинних заголовків англомовних ЗМІ.