Військові псевдоніми: семантико-мотиваційний аналіз - Павликівська, Наталія (Наукові записки Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Серія: Філологія (мовознавство), 2023)
У статті йдеться про військові псевдоніми, зокрема воїнів Української Повстанської Армії (УПА) та Збройних Сил України (ЗСУ). Здійснено семантико-мотиваційний аналіз досліджуваних псевдоніміконів. З’ясовано типи військових псевдонімів та критерії їх надання, а також спільне та відмінне в принципах, мотивах та способах номінації.