Образність журналістського мовлення в регіональній пресі - Каленич, Володимир (Наукові записки Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Серія: Філологія (мовознавство), 2023)
У статті проаналізовано функційні особливості образності журналістського мовлення в сучасних медіатекстах регіональної преси (на матеріалі газетних публікацій тижневика «Вінниччина»). Образні засоби в газеті репрезентують метафори, метонімії, синекдохи, перифрази й ін. Вони увиразнюють стилістику й естетику викладу в медіадискурсі, надають оцінні характеристики подіям, особам, реаліям, лаконічно і влучно створюють емоційний колорит, слугують декодуванню авторського задуму, орієнтують на особливе сприймання тексту й більш ефективний уплив на свідомість читача.