Мовні стратегії в медійному дискурсі: аналіз та інтерпретація - Цепкало, Тетяна (Наукові записки Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Серія: Філологія (мовознавство), 2024)
Статтю присвячено аналізу й інтерпретації мовних стратегій у медійному дискурсі на основі британського національного варіанту англійської мови. Закцентовано на стрижневих мовних засобах, які використовуються в британських медіа для впливу на аудиторію та формування громадської думки. Окреслено основні підходи до вивчення мовних стратегій, проаналізовано найновіші дослідження в цій галузі, а також запропоновано практичні рекомендації щодо аналізу медійних текстів. Основними методами дослідження послугували контент-аналіз, дискурсивний та психолінгвістичний аналізи, що дало змогу виявити характерні риси медійного дискурсу й описати специфіку його впливу на аудиторію. Отримані результати можуть бути використані для подальших наукових досліджень та в практичній діяльності журналістів, медіа-аналітиків і філологів.