Лексико-семантичне поле «відповідальність»в українському поетичному дискурсі періоду війни - Сюта, Галина (Наукові записки Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Серія: Філологія (мовознавство), 2023)
У статті проаналізовано лексико-семантичне поле «відповідальність», змодельоване за українськими поетичними текстами періоду російсько-української війни. З’ясовано, що ядерну зону ЛСП «відповідальність», крім імені поля, формують номінації прощення / НЕпрощення, кара, суд, вирок, помста, відплата, розплата. Компонентами ядерної зони аналізованого ЛСП є також прецедентні висловлення кров за кров, смерть за смерть, символічні власні назви Нюрнберг, Гаага.