Стильові властивості употужнення ознаки «однорідність» у структурі простого речення сучасної української літературної мови - Завальнюк, Інна; Іваницька, Ніна (Наукові записки Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Серія: Філологія (мовознавство), 2023)
Стаття присвячена викладу матеріалу, що засвідчує реалізацію ознаки «однорідність» у значеннєвих варіантах синтаксичної категорії «член речення» в аспектах структурно-комунікативної та комунікативно-прагматичної зорієнтованості. Водночас зміст статті та її висновкові частини демонструють, як закладений у сукупності ознак, об’єднаних «однорідністю», феномен «однорідність» знаходить відтворення в конкретних творах, жанрових різновидах та стилях, тобто як ця ознака виявляє здатність своєрідного употужнення за умови визначення її якісно-кількісних показників.